Part 1: She Knows He Knows

He touched her finger that was still pointed at his chest, "Still manage to scare the day out of me, I see." She smiled. Too sweetly. "Are you trying to get us killed? Not a good day to die, you say?".

How To Cross Road In Margonda

Somebody should publish this kind of booklet long before I even got enrolled in University of Indonesia. Duh! 1. If there's eventually a traffic light for passerby, please DO pay attention. It's not there for decoration purpose (only).

Dream High

Once upon a time, in one particular high school, lived one particular girl student. Let's call her Suzy. Not only that she got the looks, she also had the wealth and singing talent and lots of antis. All things other girls could only imagine.

Story From Far Java

On my last visit to Jogja (seriously this city has something captivating), I happened to visit Kraton Ngayogyakarta Hadiningrat and Kraton Surakarta in one-day-trip to Solo.

Letting Go

The big question of letting go bugged my mind around these last couple of months. Some things.. are they worth to keep, or should I let them go. Think I'm pretty good of letting things go, but when inputs and comments started to coming in, I'd have to reconsider my decision.

Thursday, March 31, 2005

dear oh dear

When you got married, which bed side will you prefer?

----------------------

or else... hehehe...

Wednesday, March 30, 2005

KISS

Sounds British enuf???

---------------------------

A : What was that?
B : What exactly do you mean?
A : What in the name of cat was that?? You bloody kissed me!!!
B : Yes, I suppose you're right.
A : What do you mean you supposed I was right? You bloody kissed me! Explain that!
B : Well, it was basically what people -normal people, adult people- do when they're madly in love.
A : WHAT!!! Who put that stupid idea into your thick head? I am NOT in love with you, you bloody cow!
B : But I heart you...
A : But you can not just 'heart' people and then just kissed them like what you did just now.. *duh*
B : Oh, come on, don't be unkind...
A : I am NOT unkind, I'm stating the fact!
B : What's the matter with you? People don't get pregnant from kissing, err...speaking of which...
A : WHAT???
B : I can explain..

---------------

yah, aga2 ngga jelas, but i like this piece of scene =)

Btw, until now I haven't got a chance to actually calling my mom and ask about the situation there... but, oh, well..

Sunday, March 27, 2005

belated easter

Selamat Paskah teman-temanku semua...

Waks, ternyata kalo load tugas itu harus dikerjakan sekaligus untuk ngejar deadline yang hari Senin, sungguh membuat sakit jiwa.
Dan ujung-ujungnya, gue malah lupa bikin dokumen PLBO *sigh* dan SIA *sigh*
Argh, maaf Satria and Wawan...

Anyway, kemaren namatin Fatal Frame II dengan 2 ending. Ada sih ending yang lebih bagusan, cuman koq buat main lagi dari awal aga-aga bikin eneg gitu ya.
Kemaren yang namatin juga bukan gue, tapi Julie yang kebetulan mampir ke tempat Cecep, *sigh* what a tragic ending.
I recommend that game to be a movie, it's going to be awesome, not to mention COOL special effect, *sigh* dan ide ceritanya yang sebenernya kutumbaba crabby patty begitu!
Fufufufu, tapi saya suka... dasar Village gila dengan ritual gila!

Trus trus, namatin Lemony's Snicket (Series of Unfortunate Event) juga =D
Huahahaha, Julie memang diberdayakan sekali kemaren, lagian salah siapa ada stage yang bikin emosi, musuhnya ngga abis-abis udah gitu ngga ada tambahan nyawa!
Emang dibutuhkan manusia dengan kemampuan ngoding yang tinggi buat namatin tuh game xD
Bisa ngetik n neken tombol dengan cepet *ngakak*
Terbukti Iang n Julie bisa nembak perompak lebih keren dari gue =D

Daan yang paling penting, pas gue pulang ke rumah, ternyata gue ngga digantung, digoreng ato disemprot dengan omelan ^^
Hehehehe, saya senang, pikiran-pikiran buruk gue ngga terjadi *fiuh*
Oh iya, nyokap gue tiba-tiba ngirim surat buat nyuruh gue beliin dia obat dari Dr. Supijati. Sapa sih tuh??? Aneh de, dari tahun kemaren ribut banget promosiin tuh dokter ke gue...

Humm, I'm so into this Easter thing pas di gereja (how I missed that church), and lagunya juga Easter-theme sekali =)
Ada lagu yang klasik yang tau-tau dinyanyiin ama pendetanya =P

S'bab Dia hidup, ada hari esok
S'bab Dia hidup, ku tak gentar
Karna kutau Dia pegang hari esok
Hidup jadi berarti s'bab Dia hidup


-----------------------------------------------------
So, here I am to worship
Here I am to bow down
Here I am to say that you're my God

You're altogether lovely
You're altogether worthy
You're altogether wonderful to me

Thursday, March 24, 2005

exhausted

Napa? Napa kelompok Anaperancis gue emang ditakdirkan untuk senantiasa nyasar kalo abis ketemu client??? T_T Tepar man!

Ok, Ok, first thing first..
1. Bikin laporan anaperancis
2. Kirim daftar email perusahaan ke lusi
3. RISTEK!
4. poci-poci PLBO

Ntar senen kudu ngasi kabar ke Siemens, kumpulin tugas Ristek, trus Rabu ketemu DKSH Market Intelligence (jieeh gue), Selasa ato Kamis bikin SIA, CIS kapan ya bikinnya?? Hoaaahm... (m_m)

Anyhoo.. belakangan ini kalo ditelusuri sih cukup menyenangkan juga =P Mulai dari kepanikan anggota kelompok Anaperancis gue lantaran ngga dapet2 juga perusahaan yang mau jadi client (padahal kita ngga minta bayaran juga, emang kutu kupret!), dan akhirnya hari ini jadi berasa berlimpah begene proyek-proyeknya -_____-"

Aaah, apakah saya akan nge-drop PLBO kalo jadi ngambil proyek itu??? Apakah saya??? (ceritanya nerjemahin paksa dari bahasa inggris, will I take the job? will I?) =D

CRABBY PATTY!!!!!! Gue jadi inget, gue belon ngurusin n cari2 info ttg web paragita!!! Aaargh...

Monday, March 21, 2005

Grrr..

Bedah Kampus UI...

A truly terrible headache from my point of view.
So crowded and noisy and not to mention it was so HOT in there, phew, what a day.
That day was actually my first experience in Bedah Kampus. Mana gue tau kalo emang pengunjungnya sebanyak itu, coba?
And one is definitely TIRING, that is!

Anak-anak SMU yang nanyain RAME banget, bikin suara saya serak T_T Bahkan ada suatu titik dimana gue udah ngga sanggup ngomong gara2 suara ilang...

Untunglah banyak yang bantuin, soalnya anak2 2003 n 2004nya tau2 dateng and langsung dicomot buat presentasi =) Fufufu, kasian, udah gitu banyak yang jadi LO dadakan =P Pulang pergi Fasilkom-Balairung buat nganterin anak-anak SMU yang mau ikutan Open House.
Hooah, many thanks to Rado, Alan, TeGe, Oji, Michael, dan segenap manusia-manusia Fasilkom yang dateng kemaren ^^

Most frequently asked question (literally), adalah
1. "Kak, bedanya computer science ama teknik informatika apaan ya?"
jb: Ngga ada bedanya, dek (-_-)"

2. "Belajarnya ngapain aja sih?"
jb: Err..tuh ada di papan... (kalo yang ngotot bakal nanya, "Jadi maksudnya apaan tuh, Kak?")

3. "Harus punya basic di pelajaran mana ya?"
jb: Matematika

4. "Cara masuknya gimana, Kak?"
jb: Err... ya melalui SPMB lah...

5. "Nanti lulusnya bakal jadi apa ya? Programmer-programmer gitu?"
jb: (awalnya masi jawab, "Programmer itu cuma salah satunya doang, tapi kamu jangan sampe punya cita2 jadi programmer ya, soalnya programmer itu kacungnya dunia IT, kamu harus patok lebih tinggi lagi, kaya system analist ato bahkan PM sekalian") trus saking bosennya akhirnya simply said, "Iya, jadi programmer."

Yang pertanyaan paling aneh menurut gue sih, "Computer Science itu IPA atau IPS ya, Kak?"

tziiing....

Emangnya ada ya kemungkinan Computer Science adalah mata pelajaran di bidang IPS???

The most outstanding question is... "Kak, Nicholas itu Teknik Arsitektur kan ya? Dia jaga stand ngga?? Trus nanti katanya Bona manggung ya?"

UI...! Kepal jari jadi tinju! UI, UI kampusku! Bersatu almamaterku! UI...!

~bleh...

Wednesday, March 16, 2005

B-A-D

Hey, you know what... I've been offered a new kid and until now, I'm still having this stupid-nervous-act about the gender, the nationality, the ADDRESS -__-" and blah blah blah..

Hueks, it's getting annoying sumtimes..

Trus trus trus, it's been a hectic week T_T
Tugas SIA2 jaman dulu kala itu ternyata ngga membuat gue belajar dari kesalahan dengan membuatnya di awal2 minggu... Wakakakaka *tawa histeris*

Tapi tenang saudara-saudara, seburuk-buruknya yang gue alami, it will never be worse than Julie's and Joe's =P Yeah, that's rite, I succeeded in making them doing what-I-am-suppose-to-do and the deadline is today =D
I'm such a blood-sucking-kind-of-friend yesterday =P

EDITED
Huahahaha, Ok... now you can consider me as a jobless. (Thank God) Hudy's mom released me yesterday due to his uncooperate behaviour =D

Thursday, March 10, 2005

S-A-D

Baru beberapa hari gue seneng2 ngga jelas di kampus, hari ini gue udah BELER lagi
T_________T
Hidung merah, mata sembab, persis gejala orang nangis ditinggal pacar.

Benci aku...

Napa ya pala gue langsung pusing kalo udah ngeliat yang namanya Adobe Photoshop CS versi Trial dan Freehand MX versi trial (juga) di Ruangan Senat???

Napa gue harus nongkrongin tuh kompi jijiks dengan RAM yang sangat rendah sampe ngga ada angin ngga ada ujan tuh aplikasi Photoshop maen MATI aja seenak jidat TIGA KALI???

Ich habe genug.. bitte...

Edited

Anyway, lately I found a very typical phenomenon in TV station. Yaitu menggunakan nama ambigu untuk judul sinetron -____-"

Let's see..
- Ada Apa Dengan Cinta
- Pernikahan Dini
- Kisah Kasih di Sekolah
- Primadona
- Bunga di Tepi Jalan
hingga the latest one... Manis dan Sayang.

What is it with everyone???? Hullo??? Plis don't tell me that that sinetron called "Ada Apa denganmu" actually told about someone called 'Mu' ???

Tuesday, March 8, 2005

H-a-p-p-y

Hari ini I had a VERY good mood, all day smiling =)
Quite rare to my own standard, really, but I don't actually mind =D since it was way TOO good to be happened to me =D

Began with him, waving his usual 'hi' and walking on, then my so-called-smiling-day officially got started. From there, everything turned out to be nice. I got my very first textbook (with the colour of maroon, my favourite, thank you), and fyi, this is my VERY first book that I bought with my own sweat-and-tears-money ^_______^ So proud of myself, huahahahaha =D

Well, after that I took a very nice and happy lesson called System Analyze and Design, with a totally narcissistic lecturer =D All day laughing, that's me.

Not to mention I finished the damn poster =P Kekekeke, don't care even if it got rejected, way too happy since one had been done. 6 more to go!!! *sigh*

Honestly, today IS a happy day. I almost forgot that I haven't done all my assignments =( SIA, DAA, Anaperancis... *sob sob*

Have a good day everybody!

Daily theme-song: Bram - Arti Mencinta, Tori Ames-???

Friday, March 4, 2005

Lawas

Ah, hari ini saya mengingat-ingat banyak kenangan masa lalu =)
So sweet, but yet... so frustating T_T

First, I took a look at my oldies web page, duuh... dulu gue suka bikin web kecil2 kaya yang ada di web lamanya ajay, aaah... kangen masa2 itu =(

Trus buka2 postingan2 lamanya Y's, hehehe... ridiculous banget de gue pas masi muda doeloe..

Trus baru nonton Mengejar Matahari gratisan di senat (ok, ok, gue basi), aaah.. that movie had a great ending. Really deep. Nice.

Udah semester 6 nih, but what have I achieved??