Part 1: She Knows He Knows

He touched her finger that was still pointed at his chest, "Still manage to scare the day out of me, I see." She smiled. Too sweetly. "Are you trying to get us killed? Not a good day to die, you say?".

How To Cross Road In Margonda

Somebody should publish this kind of booklet long before I even got enrolled in University of Indonesia. Duh! 1. If there's eventually a traffic light for passerby, please DO pay attention. It's not there for decoration purpose (only).

Dream High

Once upon a time, in one particular high school, lived one particular girl student. Let's call her Suzy. Not only that she got the looks, she also had the wealth and singing talent and lots of antis. All things other girls could only imagine.

Story From Far Java

On my last visit to Jogja (seriously this city has something captivating), I happened to visit Kraton Ngayogyakarta Hadiningrat and Kraton Surakarta in one-day-trip to Solo.

Letting Go

The big question of letting go bugged my mind around these last couple of months. Some things.. are they worth to keep, or should I let them go. Think I'm pretty good of letting things go, but when inputs and comments started to coming in, I'd have to reconsider my decision.

Friday, June 27, 2008

Gossip girl

Hahhhh... it's been weeks since I saw the last episode of this series, but the drama and the after-effect eventually got me just now. The moment when I have nothing to do in particular at my client's office =D



Blair and Chuck

I really really really amazed by how this two love birds (if you may say so) interact and maintain their chemistry. Snow White meets Mr. Wolf. So fun when finally Blair (sort of) gave Chuck a chance to be non-jerk-human-being AND actually accepted his invitation to spend summer holiday in Europe. Well, but Chuck will always be Chuck, I can't imagine having the sweet-lovey-dopey-Chuck of all people, he changed his mood at the very last minute, giving us viewers a jaw-dropped sensation and the urge to shoot the British lad with firefighter.



Nate and Serena

Yes, I know this couple is so outdated, their relationship existence (as a couple) is not even there anymore. But come on, people, they're both cute. I had enough with the real Serena's boyfriend, Dan Humphrey, who had lost his mind by leaving Serena out of nothing. So so unclear this guy is. (baca: ngga jelas amat ni cowo.)

Serena and Nate is a perfect picture of Upper East Side couple. Blonde, tall, handsome and beautiful, and yeah, so filthy rich.

-----

The funny thing about those quartet above is they can change their partner with ease. I don't think people would mind if the director actually put Blair and Nate back together (how lovely those two are) and the image of Chuck and Serena is simply hillarious. In a good way. He teased his sister with certain annoying yet adorable act. Hahahahahaha, I quote:

phone conversation
Serena: Chuck, I need your help.
Chuck: Only if you're begging for it, sister.
Serena: CHUCK!!!
Chuck: Fine. Hearing you scream for my name is more than enough. What can I do for you?

I felt very very happy watching the scene where the four of them finally being in the same room (like old times) and with one hell of a purpose. To protect Serena. How delicious. Hahahahaha.

------------------

Anyway, I love the last episode of Gossip Girl so much it leave me with desire to see more. Can't wait for the next season. Hopefully it won't turn into one of those cheap crappy series with looooong story plot and murderous character add-on. *cross finger*

Thursday, June 19, 2008

My day Of Hunting

Hari ini, dan hari-hari sebelumnya, again I have nothing to do in particular at my office. Alhasil, gue jadi browsing-browsing dengan gagah berani, menyelip sana-sini di antara koneksi internet klien gue yang menggemaskan. Itu imagenya lucu ya, iklannya armani eyewear. Hehehe.

Lucu amat tu internet, ngeblokir situs tergantung mood, detik ini semua lokal bisa tapi internasional ngga bisa, trus 5 menit kemudian, lokal dan internasional sebagian doang yang bisa.. AAARGH.. emosi jiwa sayah..

Anyway, setelah browsing-browsing ke www.80spurple.com , liat-liat ad-nya Emporio Armani for the sake of finding picture of Kaka (.___.) akhirnya gue kepikiran buat belanja online cara tradisional. Dimulai dengan iseng-iseng ngeliatin butik online temen kantor gue (www.beliyuk.com) yang tas-tasnya luthu-luthu, akhirnya berimbas ke google dengan keyword "jual harlem beat" HEHEHEHEHE.

Seru juga tawar-menawar ma orang ngga dikenal via email dan sms. Rata-rata ngasi harga Rp 9000 - Rp 10.000 per buku belum termasuk ongkos kirim. Mahal amat yah. Mengingat itu komik dijual jaman gue smp-sma... Dan mengingat itu ada 29 eksemplar, for God's sake, masa ngga dikasi diskon? Gue kan ngga beli sebiji-2 biji...

Udah gitu dari Harlem Beat beralih ke Beyond The BlindFold. Ni komik seinget gue sih bagus, cuman gue masi ragu buat ngebeli setelah mengingat dan menimbang bahwasanya temen saya, Cecep, kayanya sih punya. Tapi gue masi napsu aja ma si Harlem Beat. Keren sih tu komik seinget gue.

Hal yang sama terjadi waktu gue berjalan-jalan ke toko buku dan kalap membeli Poor Prince lengkap 1-14. Waw. Untung harga yang dipasang masih harga lama Rp 7500-an jadi sih ngga mencekik leher.

Ah, memang kalo beli buku gue bisa lupa diri dan lupa ingatan (akan kondisi tabungan) T___T Kemaren berhubung Gramedia promosi disc 20% all item (dan tambahan 10% lagi kalo make BNI card) diperpanjang sampai akhir Juni, serta-mertalah gue ke sono dan memborong buku senilai setengah jutaan dan ternyata hanya di-charge Rp 300rb SAJAH! Hohoho. Aku senaaang. >__< Pengen ke sono lagi tapi takut ngga bisa makan sampai akhir bulan =( Hiks.

Duuuuh... I love books A LOT. Prefer beli buku daripada beli makan/sepatu/baju/tas. Hahahahahaha. Prioritas yang aneh. Mungkin ini akibat didikan orang tua gue yang keras (baca: PELIT) dalam hal pembelian buku cerita. Bayangin gue ngga pernah, not even once, dibeliin komik ato buku cerita whatsoever kecuali that one time emak gue kesambet entah apa tiba-tiba ngebawain gue oleh-oleh serial misteri sebiji. HEBAT! That was master card moment. Nothing can buy it =D Masih gue inget sejelas-jelasnya sampe detik ini gmana rasanya menerima tu buku dari tangan emak gue.

Nah, thanks to that childhood memories, I got my own revenge now. Huhuhu, tiap kali ada duit gue langsung beli buku. Pake duit sendiri. Pake hasil keringat sendiri. Ngga minta-minta nyokap. Ngga pake uang jajan yang disisihkan (karena pada prinsipnya tu duit dari ortu juga jadi sama saja BOHONG!) dan ta-da. Saya bangga. Hehehehe.

Speaking of books, recent reviews yang belum sempat gue tulis.
Taj Mahal
Unexpectedly this book turned out to be an interesting reading material. Ceritanya (walaupun terjemahan) bagus, menggambarkan kecantikan sang ratu yang menjadi inspirasi pembangunan Taj Mahal dengan sangat apik dan mengesankan, dan karakter-karakternya berbekas di ingatan. Hehehe. Gue suka de novel-novel budaya gini yang bahasanya ngga berat-berat, ngga filosofis/agamais/politik banget-banget dan ada story line-nya. Reminds me of my other book Dreamer yang tentang Yusuf ituh.

For One More Day - Mitch Albom
Yeah, all his books are that good. Dan gue suka karena dia bikin kalimat-kalimat sederhana yang menohok hati. Huhuhuhuhu. Cerita tentang pengalaman seorang pria yang menghabiskan satu hari lagi bersama ibunya yang sudah meninggal beberapa tahun yang lalu. A bit mirip (kalo dari sinopsisnya) ama sebuah film Jepang yang gue lupa judulnya. Tentang keluarga yang dapet kesempatan menghabiskan waktu lagi bersama ibu/istri yang sebenernya dah meninggal. Tapi antara buku ini dan film Jepang ituh, ya beda lah. Jauh.

The Life of Pi - Yann Martel
Well, actually gue belum menamatkan bacaan yang satu ini. Tapi bahkan dari 85 halaman pertamanya saja saya sudah suka. Bagus de, tentang kisah seorang anak India yang terkatung-katung di tengah laut sampai berbulan-bulan bersama hewan-hewan lain dan Richard Parker. A Bengal tiger. Konon katanya setelah membaca buku ini, you'll believe the existence of God. The God.

Friday, June 13, 2008

D.r.e.a.m.

Sometimes, a dream is better be just a dream.
Never wish for it to become real, unless you're ready to face the mad truth that your dream is way better to be just a dream.
True.
Since in the reality, dream doesn't exist.
Dream has no stand point.
Dream is just not real.
Sigh.