Part 1: She Knows He Knows

He touched her finger that was still pointed at his chest, "Still manage to scare the day out of me, I see." She smiled. Too sweetly. "Are you trying to get us killed? Not a good day to die, you say?".

How To Cross Road In Margonda

Somebody should publish this kind of booklet long before I even got enrolled in University of Indonesia. Duh! 1. If there's eventually a traffic light for passerby, please DO pay attention. It's not there for decoration purpose (only).

Dream High

Once upon a time, in one particular high school, lived one particular girl student. Let's call her Suzy. Not only that she got the looks, she also had the wealth and singing talent and lots of antis. All things other girls could only imagine.

Story From Far Java

On my last visit to Jogja (seriously this city has something captivating), I happened to visit Kraton Ngayogyakarta Hadiningrat and Kraton Surakarta in one-day-trip to Solo.

Letting Go

The big question of letting go bugged my mind around these last couple of months. Some things.. are they worth to keep, or should I let them go. Think I'm pretty good of letting things go, but when inputs and comments started to coming in, I'd have to reconsider my decision.

Wednesday, January 24, 2007

Women in Fashion

Currently there are TWO women out there in a world of fashion yang menarik minat saya (halah, saya!) And lucunya both of them was started with the word Anna. Anna Piaggi dan Anna Wintour.

First, nama-nama ini adalah tamu2 kehormatan yang sit in the front row pas Fashion Week Spring 2007 kemaren.

Buat yang masi nubi macemnya gue nih, jadi kali-kali aja ngga tau, Anna Piaggi adalah sosok yang disebut-sebut sebagai beauty icon. For only God knows why. Dia itu fashion writer di Vogue Italia dengan selera seni yang nyeni banget (terlalu berat buat gue, karena gue ngga ngerti seninya dia) I mean, just look at her! Kalo lo nge-search semua informasi tentang tokoh ini, dia selalu nongol dengan dandanan super nyentrik dan selera baju yang "Maaaan, what the??" How can those fashion people adore this lady anyway? Don't u think the art taste of someone was shown by the way he/she dressed up? Well... ok, gue masi bingung... Konon, ni ibu-ibu ngga pernah muncul dengan baju yang sama lebih dari sekali. Which is normal since... who would wear the same eclectic weird dress more than once? Gosh!

Duh, gue masi bingung >_< Karl Lagerfeld, Manolo Blahnik, and Dolce&Gabbana. Please... This fashion thing's just... too much...

Anywaaaaay, the second lady, sumpa de pertama kali gue nge-search barisan front row sang Fashion Week, pas nyampe di fotonya Anna Wintour, gue berasa stunned. This lady was cool! Fyi, gue bahkan (sampai saat itu) ngga tau dia itu siapa. Cuman sih, jabatan dan pekerjaan yang disebutin di sebelah gambar rada-rada bikin gue amazed. Editor in Chief US Vogue.

Ngeliat postur tubuh pas duduk, gaya dandanan, sorotan mata dan selera baju (duh) she pretty much reminds me of the character Miranda Priestly di Devil Wears Prada (my fave movie) And it turned out to be.... TRUE!! Goood, I'm good! Gue ampe histeris pas nge-search di Google tentang ni Anna Wintour, dan dia emang jadi role modelnya tu tokoh. Hahahaha, secara yaa, yang ngarang Devil Wears Prada emang pernah internship ama dia. Officenya was strikingly similar. Dan kocaknya, Anna Wintour ini pernah mengancam designer2 beken kalo sampe mereka ngelakuin cameo di film itu, dia bakal nge-black list nama2nya dari majalah. Waaw. Segitunya...

Friday, January 19, 2007

Models..

Quite weird pas baca postingan Kania yang juga tentang www.style.com =D Secara yaa.. baru-baru ini gue juga kebetulan disuru ama bos gue buat bikin fashion news.. beauty news.. apalah pokoknya jenis2 artikel begituan...

Setelah kesandung berbagai situs... akhirnya gue juga ke si style.com ini.. Hahahahaha, kalo missKania demen koleksinya Ungaro, Pucci, dan Diane von Furstenberg, gue malah demen ama koleksinya Giorgio Armani, Badgley Mischka, dan Celine.

Kyaaa... dan dari hasil penelitian gue terhadap tampang2 modelnya.. gue paling demen ni satu model, kelahiran Serbia-Montenegro, namanya Emina Cunmulaj. Cantik, bettts! Gila, gue stunning liat dia waktu di runway... ngga segitunya juga sih.. cuman emang tampangnya lucu ajah...

Ada satu lagi yang namanya Bruna Tenorio, tampangnya rada-rada blasteran Jepang-jepang gtu, lucunya gue lupa tu orang meragain bajunya sapa.. Chanel atau siapa ya??? Sigh.. tapi keren de, beneran...




soo, guys, yang di atas itu Bruna dan di bawah itu Emina... kewl huh???

Monday, January 15, 2007

Kereeen...

Belakangan ini kegiatan gue itu cukup aneh-aneh menurut ukuran seorang -my-

First, gue ikut psikotes-nya Toshiba.. hahahahaha, dan yang lucunya, gue lulus, padahal pas tes gambar tu gue nyaris emosi berat.. ABIS IDE GUE!!!! Setelah bikin 7 gambar, gue STUCK senajis-najisnya ama gambar ke-8.. aslilah ngga tau mau gambar apaan lagi, huhuhuhu... Abis psikotes, ada tes wawancara, nah ini chaos =D Okeh, ternyata gue bukan tipikal manusia yang bisa ngejawab pertanyaan standar seperti, "Apa motivasi kamu melamar di perusahaan ini?" dengan jawaban yang sama standarnya seperti, "Karena perusahaan ini perusahaan yang besar, terkenal, dan saya tertarik untuk ikut menyumbangkan ide dan pikiran saya untuk kemajuan perusahaan ini."

Nooo!! Instead of that, gue malah ngejawab, "Well, karena pada dasarnya saya ingin tahu apakah saya bisa lolos tes semacam ini atau tidak."

~chaos...

Truss.. second one, gue mulai rajin ngumpulin musik-musik aneh di www.projectplaylist.com, which yang rata-rata musik2 jadul semua, hehehehehe.. yang lucu sih Steven Curtis Chapman dengan I Will Be Here. Ni website (thanks to Wira) bisa sekalian jadi wadah yang bagus buat nyari mp3, secara yaa.. dia muterin lagu tu streaming, jadi yang dituju langsung file mp3 yang di-share ama orang-orang. Cool, huh?

Truss, yang ketiga, gue ke dokter gigi setelah hampir 12 TAHUN lamanya gue ngga ke dokter gigi. Alhasil, gue divonis GIGI BOLONG! Huhuhuhu, dan instead of my loving friend(s) giving me a supporting and calming voices, they keep telling me HORROR STORIES tentang pengalaman ke dokter gigi. B-A-G-U-S!

Nasri dengan pengalaman saraf giginya dicabut pake sejenis benang jahit lah karena kebolongan itu sudah mencapai bagian bersaraf dari giginya, si syn yang ngomong kalo ditambal itu kudu dioprek-oprek dulu lah lobangnya pake bor biar bersih, dan iang yang ngga membantu sama sekali dengan bilang kalo giginya patah separoh...

The last one is, kan ceritanya ada dosen baru (dan ganteng) di Fasilkom. Awalnya sih gue ngga berasa dia ganteng =P Secaraaaa ya, namanya aja udah bikin ilfil, orang Batak pula, dari jauh kaya Om Johny (lokal, maap), dan gtu deh. Eeeh, ternyata pas dia nongol di lab IR, orangnya lumayan, tampang-tampang Jepang gtu, hohoho.. pas diliat CVnya, ternyata emang pernah ngajar di Fasilkom jaman baheula...

Alhasil diajakin moto bareng ama anak-anak, hihihihi.. berhubung dah lulus, muka jadi kebal dan tebal.. hehehehehehhe...





Monday, January 8, 2007

Get random, boy!

David Blaine is a cool, extraordinary and a maniac =D Not to mention, he's HOT also. Bwuaheuaheuaheua... Sum says he's a mentalist, hipnotist (bener ngga sih??), and a wicked magician. Ihihihihi, demen de ngeliat performance-nya dia... Mulai dari sulap nyopotin gigi, levitation, ngisi kaleng bir yang kosong jadi penuh, ngisi cangkir kopi pake uang receh, etc etc...

Waktu nge-research (istilah keren doang) ttg ni orang di internet (well, mostly sih on youtube), banyaaaaak banget komen2 menjatuhkan dan meremehkan - either about David Blaine himself or generally about magic - Heran, napa ya orang-orang suka ngerendahin gtu.. Mending mereka jago... Hahahahaha..

Personally, my fave performance was when he tied up his shoe laces just by flicking his feet...
Trully for entertaining purpose only, and that's exactly what I like from this guy.. ahahahaha... you go, boy!

Betewe baswe, after I read sum blog, gue jadi tertarik untuk nyari buku yang judulnya A Million Little Pieces by James Frey yang sempat dijadiin feature di Oprah's Book Club. Anyone ever seen (or read) that book? Katanya tentang kisah non fiksi narapidana yang ada unsur narkoba, kriminalitas, dll. Well, sounds cool to me... hehehehe...

Trusss... sekarang ini lagi demen lagunya Oliver James - Greatest Story Ever Told. This is an old song, but my mellow mood strikes back so... it kind of.. you know what I mean =P

Aahahahaha.. ini nih, another new object of affection. Duet gendeng dari Gonzaga University ini berhasil membuat gue ngakak tengah malem di lab gara-gara ngeliat performance mereka. I mean, they're insane =D Please welcome... BaratsAndBereta Thanks to Ramot yang ngenalin ni dua manusia ancur, akhirnya gue jadi ngga bosen di lab hingga dini hari... hihihihi... Liat aja deh, my fave clip of those hillarious persona..

Yang satu namanya Luke Barats and yang satunya lagi Joe Bereta.. dan kalo dipikir-pikir, ni duet reminds me of Boby and Satria =D But 'fcourse you gotta see the other clip to find whether I'm telling u the truth or not... hahahaha...

[all videos and pictures are belong to their own respected owner] - tumben gue nulis ginian =P


Friday, January 5, 2007

Speech

Who's Barack Obama?

Surely I never heard anything 'bout this guy until recently I browsed over 43people.com and noticed that there are quite a number of people who want to meet in person with this guy.

The list also had J.K Rowling and Oprah's name on it.. so.. this guy had to be someone famous...

It turn out that.. he was a senator from Illinois... should run for a president... an inspiring speaker... had a great smile.. and a bit reminded me of Denzel Washington, really =P

Pretty cool to have a nu personality becoming the president of United States... especially if he's not white... (sue me!) =D

Anywaaaay.. that's not exactly what I want to tell in this post... Well, gini loh, after gue nge-browsing2 google and his website, I was interested in his speech...

Menarik, hehehehe.. soalnya awalan speech dia itu suka bikin gue senyum2 sendiri...

Quote:
" I want to start by thanking you all for allowing me to share in your miracle today."
"We meet here at a challenging time for labor and a challenging time for America."
"That's why I stand here today."
"I have two daughters, ages five and eight."

Jadi berasa nonton pelem-pelem sejarah...

Wednesday, January 3, 2007

Nu year resolution?

I got this from one of those columns in Yahoo! website. Interesting. The real article is about "5 Principles for Happiness" or sumtin like that. But I was captured by these question. Katanya sih bisa bikin lo instrospeksi diri tentang hidup lo selama ini (in this case, one year behind).

  • What makes you happy at work?
Cozy ambiance, relaxing music, passionate co-workers, fast connection internet, and me enjoying my work...
  • What makes you happy at home?
Home? What's that? =P Well, since I live on my own, I would prefer a santai-malasMalasan-tidurMulu-beresinKamar-bacaAllDayLong kind of situation in there... Yup, that's what 'home' are for...
  • What makes you happy with your friends and family?
The feeling that I belong to them...
  • What makes you happy when you're by yourself?
Ahahaha, I love to travel alone, go to the theaters alone, write things and solve it in my head (alone). I had this stupid behaviour - talking to myself - which I did for the sake of keeping my English being maintained =P That's the top notch of my happiness when I'm by myself.
  • What do you love to do?
Seeing this question really remind me of my 2Do List Before I Die, don't you think? =D Sekarang, yang paling pengen gue lakuin adalah keluar dari Jakarta. Either menikmati pelayaran 3 hari 2 malam ke Medan sendirian (seperti yang dulu udah pernah gue lakukan) atau ke Malaysia with couple of friends. About the cruise, I'm planning to do it differently. Maybe talking with some strangers. Sleep in a business compartment (instead of economic class yang tempat tidurnya looked like ikan-pepes-dijejerin). Taking pictures with the dolphin (or shark?). And try the best I can... not to drawn.
  • What would you do with your life today if you weren't afraid of failure?
Taking a chance and step onto the bloody interview again. Gue aga dendam juga gara-gara yang waktu itu gagal. Bleh!
  • What's not working in your life?
Love life? Bwuehauehuaheuahuehauheuahua....
  • What are you currently doing that prevents you from experiencing joy?
Stuck in daily job and financial problem. You know, the idea of saving-for-the-future? Ideally I shoulda done that. Hahahaha. But kenyataannya, I'm a big spender x( Damn it!
  • What's working in your life?
My editor job. Berhubung itu kerjaan yang menarik minat gue dari semenjak gue kelas VI SD.
  • Who's not working in your life?
My family here in Jakarta... and I mean, both side...
  • Who in your life is subtracting value from and adding misery to it?
Now, now.. that's a secret...
  • Can you fix any of these relationships, or should you let them go from your life?
Ahahahaha, I can.. but the real question is.. Do I want to?
  • What relationships are working in your life?
Mostly my friendship relationship (it rhymes!) =P
  • If we were getting together one year from today, what would have to happen for you to be able to tell me that you now have more joy in your life?
Ah, one year from now? I would've taken my Master Degree.. or maybe are doing it at that time. I'm doing a job which I enjoy, and perhaps taking a huge step to maintain a healthy relationship. All in all, I want to (and have to) improve myself. Say, having more pedicure session? =P
  • What's the single most important thing you've learned about yourself as a result of answering these questions?
He-he, I can see that I'm not that well prepared about my future, I live my life as simple as I could. I try to enjoy every bit of it. And by the way, I tend to put myself in such an opposite side. I have no idea why. It really drawn me into trouble, but I can't stop it =P

Haaa.... welcome 2007! Try to enjoy everything you did in making a better -my-

Tuesday, January 2, 2007

Spooky

Sebenernya Juli ini I got a plan visiting my old hometown, Sumatera sono dalam rangka acara nikahan temen. Buuuut... koq berita-berita di tipi bikin makan ngga enak tidur ngga nyenyak gini yah??

Pesawat Adam Air jatuh...
Kapal Laut Senopati tenggelam..

fyuh...

seram... mengingat dulu gue ke Riau juga naik Adam Air... hiks hiks...