Part 1: She Knows He Knows

He touched her finger that was still pointed at his chest, "Still manage to scare the day out of me, I see." She smiled. Too sweetly. "Are you trying to get us killed? Not a good day to die, you say?".

How To Cross Road In Margonda

Somebody should publish this kind of booklet long before I even got enrolled in University of Indonesia. Duh! 1. If there's eventually a traffic light for passerby, please DO pay attention. It's not there for decoration purpose (only).

Dream High

Once upon a time, in one particular high school, lived one particular girl student. Let's call her Suzy. Not only that she got the looks, she also had the wealth and singing talent and lots of antis. All things other girls could only imagine.

Story From Far Java

On my last visit to Jogja (seriously this city has something captivating), I happened to visit Kraton Ngayogyakarta Hadiningrat and Kraton Surakarta in one-day-trip to Solo.

Letting Go

The big question of letting go bugged my mind around these last couple of months. Some things.. are they worth to keep, or should I let them go. Think I'm pretty good of letting things go, but when inputs and comments started to coming in, I'd have to reconsider my decision.

Thursday, August 24, 2006

Hard days

Jadi tadi gue snapped out... gue menggebrak meja waktu jadi fasilitator OBM, wakakakakaka.... gomeeen... abisnya wrong timing banget ni anak bikin gue kesel, maen pinball trus speakernya kaga dikecilin padahal sebelumnya gue dah minta baik2 buat mute-in semua speaker...

Ahahaha, salahkan jaringan internet di sastra yang ngga nyala2 selama 2 hari.. nyebelin... dasar orang sastra sotoy, suka eksperimen nyolok2 hub seenak jidat, nuker2 converter segala!!! Ngga ngerti apa tu orang kalo perbuatan dia mempengaruhi kinerja gue??? Internet jadi mati, gue ngga enak ma maba, maba ngga bisa ngisi IDM... BAH!! Udah gue tanyain kaya orang gila, merekanya malah nonton tipi sambil minum kopi trus jawab ngga tau... KUTUUU!!!!!

Thank God manusia2 PPSI nongol... adoooh, makasih banyak yaa buat Jefri, Acun, Irene, bapak2 teknisi dari PPSI yang udah ikutan panik =)

HIDUP FASILKOM!!!

~keLautAjaManusia2YangNolakSIAK-NG
~emangDikiranyaBikinSistemTuGampang?
~adaptasiBarengBarengDong...

Tuesday, August 8, 2006

Reading Manga

Ah, how I enjoyed having my own quality time and have something to read. I enjoyed lots of mangas and novels but last night I went through a deep thinking (yeah, rite) and I figured that I should make my own record about books I really love to read.. hehehe... basically sih ni dipengaruhin ma cecep but hell...

Harlem Beat - Nishiyama Yuriko
This one is my fave since I was in highschool, apalagi pas ending ceritanya kan tu yang tokoh2 kelas 3 SMA udah pada lulus, jadilah gue bermenye-menye ria pas baca... hmm, love this book, love the spirit and 'fcourse... the gorgeus Sawamura =P Denger2 ini emang bacaan untuk para wanita jadi yah... suit yourself =D The main story is about a guy named Naruse who fight in a basketball field, trying to get the best of his potential. It is about friendship, love, and surely a basketball match. Gara2 ni komik, gue jadi cinta berat ma basket, ah sweet..




Get Backers - Ayamine Rando & Aoki Yuuya
Now, this is pretty new for me but I already got hooked by the craziness of both Midou Ban and Ginji 'Raitei' Amano (the son of Thor). I mean... they're just... stupid =D Can't agree more on that, despite their coolness and the tendency to win from the author itself... I like the joke and the excitement that rushing down my spine (ok, bahasa gue aga2...) everytime they faced new enemies or even Dr. Jackal. It's just hillarious =P Oh yeah, the famous quote: Just One Minute... Fun stuff to read, indeed! =D






Ingenuo - Ryan
Nah, this is supposedly a mature comic, but nothing serious inside it, so I presume it would be safe to be read by youngsters =P The story told us about an energetic photographer assistant who's actually a girl but mis-recognized as a boy. The infamous photographer itself is an arrogant prick, cold but yet so freakin handsome man...hmm.. you could pretty much guess the rest of it =D And so the story goes... Jiayu rocks! But goddamnnit why Indonesia still hasn't published the latest volume, aaaargh! &%#&$@($&%@!!!




Parfait Tic - Nagamu Nanaji
This is a plin-plan kind of story. And this kind of plot really made me jealous and envy the main character. Damn her for being so lucky! But the story and the artline was beautiful, how can I put it? It tells more about what's going on inside a girl's head, so... suka berasa de javu sendiri pas baca, hehehehe... Pretty recommended for those who want to read a refreshing plot =D It's about a girl and two boys living in the same apartment building. At one time the girl pick the A guy, but next time she chose the B guy. It's complicated but then again.. I'm hooked (._.)




Magnolia Waltz - Saito Chiho
Nooow, this is an interesting manga since I read the other version of it first (entitled White Waltz) who has the girl side point of view. Instead, Magnolia Waltz is telling the story from the guy's point of view and it's a lot better =P Again, this is mainly about one girl and two guys. And again, I envy the girl =P Just imagine, she had an affair right before the engagement AND while she was having her honeymoon with some wild Indian rebel. So basically, she had...hmm.. one husband... and one ex-husband whom both are still in love with her. Grr.... Depressing...





There are still lot more mangas to go... namely Monster, Angel Sanctuary, Throbbing Tonight, but I barely have time to search each and every snapshot of the cover... so.. next time ajah..



Betewe, manga yang sedang menarik perhatian saya adalah...
First Girl - Saito Chiho
Ada yang tau? Ni menarik kalo gue baca di internet, but basically about what.. I have no idea... hmm.. trus ada info baru (yang gue juga baru tau dan ngeh)... it's about this site bukudedo.com yang ngejual buku2 bekas online... menarik loh... hehehehe... Sayang koleksi Sydney Sheldon-nya dia dikit dan SEMUAnya dah gue baca T__T Aduh, tu orang jarang nerbitin buku lagi apa yah??? Gue juga mencintai (as in "ADORE") karangan John Grisham... tapi sayang dompet guee... uhuk uhuk... biaya wisuda udah kaya biaya kuliah satu semester ajah... pake kebaya segala... bah...

Tuesday, August 1, 2006

Flowerly

I should've known kalo hari ini mendingan ngga usah pulang T__T

Kamarku dibongkaaar, huahuahuahuhuhuhu....

Gue jadi tidur di kamar yang jendelanya dah ngga ada, jadi bisa manjat ke teras depan, udah gitu GELAP! (._.) dan PANAS! Bujubuset, gue terpana pas ngeliat (what used to be) kamar gue, bongkahan batu2 kecil di mana2, udah gitu tempat tidur gue ditaro koran T___T --> Berasa deh gmana tidur beralaskan koran (padahal di bawah koran masi ada kasur sih =P)

Anywaaay, kan ceritanya Hape gue yang lucu dan menggemaskan itu, yang senantiasa memakai ikat kepala ala Jepang di palanya, yang bodinya keren mentereng silver2 gtuh, kan masuk rumah sakit kan? Jadilah gue dipinjemin HP sementara punya Om gue... yah... masih kurang lah kalo dibandingin ma Hape gue yang sedang sakit, yang ini sih.. standar ajah =P

Nah... intinya... sejak di tangan gue, isi2 SMS om gue tu jadi gue baca dan gue baca lagi dong (asumsi gue belom ngambil KOMAS =P)... inilah momen yang tepat buat gue untuk mengatakan: PASTIKAN SMS ANDA DIHAPUS SEBELUM NGASI HENPON KE ORANG LAIN, APALAGI BUAT ORANG KAYA GUE =D

Soalnya SMS di hape itu... sedikit banyak me-reveal pergaulan kita, weii cee!! =D

Ada yang kaco... jadi gene.. anggep aja Om gue namanya.. hmm... Tono =P Nah, om gue ini punya Om lagi (jadi sebenernya gue manggil dia kakek, kita sebut saja Bambang) Lalu, Om gue ini punya adik cowo yang tentu saja gue panggil Om juga, sebut ajah.. Joni...

Jadi urutan sms di henpon om gue adalah:

Joni: Bang, Bapak Tua Nurdin sudah dipanggil Sang Pencipta. Amien.

trus gue scroll2 ke bawah...
.
.
.
.
.
.

Om Bambang: Ton, Nurdin tewas jam 2 pagi

-_-#

Udah gtu ada yang sweet.. ada sms dari tante gue (yang notabene adalah istrinya om gue) berisikan Happy Wedding Anniversary, God Bless You, Love You papa Rico

Aslilah gue ber-jieeeeeeeh2 dalam hati, hihihihi... lucu ajah... nah pas gue iseng buka sent mailnya.. ternyata ada sms dari om gue...

isinya...
.
.
.
.
.

Selamat hari ulang tahun perkawinan yang ke-XX. God Bless. Love You Mama Rico. Don't eat too much. Tks.


WHAT THE????


~memangCowo...
~nggaSweet...